..УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА

Поштовани корисници, молимо Вас да пре коришћења наших услуга, пажљиво прочитате следеће услове. Свака посета нашем сајту, као и куповина, значи да сте ове услове прочитали и да се слажете са њима у целости. Уколико су они за Вас неприхватљиви, молимо Вас да не користите ову презентацију.

Добродошли на наш сајт који вам омогућава коришћење услуга и садржаја свог портала које је подложно ниже наведеним Условима коришћења. Услови коришћења се примењују на све садржаје и услуге нашег сајта. Коришћењем било ког дела портала, сматра се да су корисници упознати са овим условима, као и да прихватају коришћење садржаја овог портала искључиво за личну употребу и на сопствену одговорност.

.

Опште одредбе

Manastirbukovoprodavnica.com има ауторска права на све садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података, програмерски код). Неовлашћено коришћење било ког дела портала, без дозволе власника ауторских права, сматра се кршењем ауторских права и подложно је тужби.

Манастир Буково продавница администрира ову локацију из својих канцеларија у Новом Саду, Србија. Ни на који начин не изјављује да су материјали или услуге на овој локацији прикладни или доступни за коришћење изван Србије, а приступање из подручја где је њихов садржај незаконит је забрањено. Није допуштено коришћење или извоз, односно увоз, ради извоза материјала или услуга на овој локацији нити било које копирање или прилагођавање у супротности са важећим законима или прописима укључујући, без ограничења, извозне законе и прописе Србије. Ако одлучите да приступите овој локацији изван Србије, то радите на сопствену иницијативу и сматрате се одговорним за поштовање важећих локалних закона. Ови Услови се тумаче у складу са законима Републике Србије и неће се примењивати начела о решавању неусаглашености закона.

Манастир Буково продавница може ревидирати ове Услове било када, ажурирањем овог документа. Повремено посећујте ову страницу да бисте прегледали Услове који тренутно важе, зато што су они за Вас обавезујући. Одређене одредбе ових Услова могу се заменити изричито наведеним правним обавештењима и условима доступним на одређеним страницама ове локације.

.

Материјал који прослеђује корисник (коментари и други садржаји)

Лични подаци које проследите на наш сајт у сврху добијања производа биће третиране у складу са нашим документом о заштити приватности на мрежи. Забрањено је слање или преношење на ову локацију или са ње било којих незаконитих, претећих, увредљивих, клеветничких, опсцених, порнографских или других материјала који су у супротности с било којим законом.

Манастир Буково продавница на овој локацији не жели од Вас да прима поверљиве или друге информације којима не може слободно да располаже. Сви материјали, информације или друга саопштења која преносите или шаљете на ову локацију неће се сматрати поверљивим и онима којима се не може слободно располагати. Манастир Буково продавница нема никакве обавезе према овим саопштењима. Наши запослени могу да копирају, откривају, дистрибуирају, примењују или на други начин користе саопштења и све податке, слике, звукове, текст и све остале материјале у њима садржане за било које односно за све комерцијалне и некомерцијалне сврхе. Наравно, у ову групу података не спадају ваши лични подаци. Њих, у складу са нашом заштитом приватности, користимо само за интерну употребу, не обелодањујемо нити прослеђујемо трећим лицима, већ користимо искључиво за потребе обраде ваших поруџбеница.

.

Кориснички блог

Манастир Буково продавница може, али нема обавезу да надгледа или прегледа било који део локације на коме корисници преносе или шаљу саопштења или комуницирају искључиво међусобно, укључујући, али не ограничавајући се на кориснички форум, као и садржај било ког од оваквих саопштења. Међутим, Манастир Буково продавница се не сматра одговорним за садржај било ког од наведених саопштења, без обзира произилази ли или не из закона о ауторским правима, клевети, приватности или другог. Манастир Буково продавница задржава право да уклони поруке које садрже материјал  који сматрамо непристојним, клеветничким, опсценим или на било који други начин неприхватљивим.

Све информације везане уз трансакције купац – продавница Манастир Буково продавница, сматрају се пословном тајном, и према њима се треба опходити складно законским прописима Републике Србије.

.

КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

.

  • Заштита приватности

Обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листе које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени у Манастир Буково продавница (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Више о заштити приватности можете да прочитате у овом документу.

.

  • Избор производа и поручивање

Да би Вам била омогућена куповина на нашем сајту морате бити регистровани корисник. Процес регистрације је веома једноставан и од Вас захтева само основне личне податке. Додатне информације о конкретном производу можете видети кликом на слику или назив производа. Уколико не можете да нађете прозвод који вас интересује, можете искористити поље за претрагу које се налази при врху сваке странице. У поље за обичну претрагу куцате кључну реч по којој желите да претражујете производе, а у напредној претрази можете укуцати шифру производа, опис, назив, цену и сл.

Приликом прегледа производа који су доступни за куповину, приметићете да са десне стране постоји дугме „ДОДАЈ У КОРПУ“. Када кликнте то дугме бићете обавештени да се производ налази у Вашој корпи. Могуће је више пута додати исти производ у корпу или унети количину производа који желите да убаците у корпу.

Када сте спремни да извршите куповину потребно је да кликнете дугме „ПЛАЋАЊЕ“ до кога долазите притиском на слику корпе у горњем десном углу сваке странице или да на страници „МОЈА КОРПА“ кликнете дугме „ПЛАЋАЊЕ“ приликом чега ће вам се приказати садржај са свим артиклима које сте унели у корпу. Биће Вам затражено да се улогујете на свој кориснички налог или да се региструјете.

Формулар који попуњавате приликом регистрације потребно је да попуните само једном, а сваки наредни пут довољно је само да се улогујете на свој налог. Након тога отвориће се страница за закључење куповине, у 5 корака. Уколико сте се предомислили у вези куповине и желите нешто да промените једноставно се можете вратити на странице са производима притиском на одговарајућу категорију из менија, а настављате пристком на дугме „НАСТАВИ“.

Кликом на дугме “ПОШАЉИ ПОРУЏБИНУ”, приказаће Вам се обавештење о успешно послатој поруџбини. Након успешне поруџбине, наш оператер из службе за Интернет продају ће проверити Вашу поруџбину и послати Вам инстукције за уплату путем Емаил адресе коју сте оставили приликом регистрације. За сва додатна питања можете нас контактирати путем Емаила.

.

  • Плаћање поруџбине

Поруџбину плаћате поузећем. Манастир Буково продавница у наредном периоду планира да уведе начине плаћања путем платних картица како би својим купцима куповину учинила лакшим.

.

  • Достава и испорука

Након потврђене и плаћене поруџбине контактираће Вас продавац ради потврде и провере свих података, а најкасније у року од 24h од тренутка евидентирања уплате. Од тог тренутка рок испоруке је од 7 до 15 дана.

Манастир Буково продавница доставу и испоруку врши куририском службом (екстерни сарадници), пошиљке доносе на адресу за испоруку у периоду од 8-16h. Молимо Вас да у том периоду обезбедите да на адреси буде особа која може преузети пошиљку.

Приликом преузимања пошиљке потребно је да визуелно прегледате пакет да случајно не постоје нека видна оштећења. Уколико приметите да је транспортна кутија значајно оштећења и посумњате да је производ можда оштећен, одбијте пријем пошиљке и одмах нас обавестите. Уколико је пошиљка наизглед без оштећења слободно преузмите пошиљку и потпишите куриру адресницу.

.

  • Рекламације

Приликом преузимања пошиљке молимо Вас да у присуству курира проверите свој пакет. Уколико на њему има видљивих оштећења (поцепани делови и угњечење) пакет не би требало да преузмете. У овом случају молимо Вас да нас позовите телефоном на број +381 60 11 61 552 или нам пошаљите Емаил са својим подацима (име, презиме, телефон и/или број поруџбине) на адресу kontakt@www.manastirbukovoprodavnica.com и наведете разлог због кога сте одбили да преузмете пакет. У најкраћем могућем року обавестићемо Вас о даљем поступању.

Уколико сте примили пошиљку и након отварања кутије установили да испоручена роба не одговара нарученој или подаци на рачуну нису одговарајући, молимо Вас да нас, најкасније у року од 24h од тренутка пријема пошиљке, позовите телефоном на број +381 60 11 61 552, или пошаљете Емаил са својим подацима (име, презиме, телефон и/или број поруџбине) на адресу kontakt@www.manastirbukovoprodavnica.com и опишете какав проблем имате. У најкраћем могућем року обавестићемо Вас о даљем поступању.

.

  • Преглед поруџбина

У сваком тренутку притиском на линк „МОЈ НАЛОГ“ који се налази у горењем десном углу сваке странице, па притиском на линк „МОЈЕ ПОРУЏБИНЕ“ можете прегледати све битне информације које су везане за Ваше поруџбине.

.

  • Преглед и измена корисничких информација

У сваком тренутку притиском на линк „МОЈ НАЛОГ“ можете прегледати све битне информације које се тичу Вашег корисничког налога.

.

ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ

Да бисмо успешно обрадили Вашу наруџбину потребни су нам Ваше име и презиме, адреса, емаил и телефон. Уз помоћ тих података бићемо у могућности да Вам испоручимо жељену робу, као и да Вас обавестимо о тренутном статусу наруџбине. У наше име обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге.

Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа. Сви подаци о купцима/корисницима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су подаци нужни за обављање посла. Сви запослени Манастир Буково продавница одговорни су за поштовање начела заштите приватности. Обавезујемо се да прикупљене податке не користимо ни у које друге сврхе, нити их прослеђујемо трећим лицима.

Поред наведених прикупљамо, анализирамо и обрађујемо податке о производима које наши посетиоци траже и купују, као и о страницама које посећују. Те податке користимо да бисмо побољшали понуду и изглед наших страница, и омогућили Вам једноставније коришћење, сигурнију и удобнију куповину.

Манастир Буково продавница користи „cookies“ да Вам помогне да прилагодите коришћење интернета Вашим потребама. Cookie је текстуални фајл који је смештен на Васем хард диску од стране web servera. Cookie-ји не могу бити коришћени да покрену програм или да испоруче вирус Вашем рачунару. Cookie-ји су јединствено додељени Вама, и једино могу бити прочитани од стране wеб сервера у домену који Вам их је послао. Једна од основних сврха цоокие-ја је да обезбеди погодности које ће Вам уштедети време.

.

Сагласност и промена услова

Коришћење наших сервиса подразумева сагласност корисника са наведеним условима коришћења. Манастир Буково продавница се обавезује да ће се придржавати свега наведеног, а све промене услова постају важеће тек након објављивања на овој страни и слања Емаил обавештења свим регистрованим корисницима.

.

Листа cookies-a које прикупљамо

У наставку Вам је табела cookies-a са описима.

COOKIE назив COOKIE Опис
CART Информације везане за Вашу корпу.
CATEGORY_INFO Чува информације о категоријама на продавници како би Вам омогућила бржи приступ страницама.
COMPARE Производ који имате у листи за упоређивање.
CURRENCY Ваша предефинисана валута.
CUSTOMER Енкриптована верзија корисничког регистрационог броја.
CUSTOMER_AUTH Индикатор да сте треунтно пријављени на продавници.
CUSTOMER_INFO Енкриптована верзија инфомација којој групи купаца припадате.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Чува информације на који сегмент продавнице сте пријављени.
EXTERNAL_NO_CACHE Ознака да ли се користи екстерна кеш меморија.
FRONTEND Индентификациони број вашег коришћења на серверу.
GUEST-VIEW Дозвољава гостима странице да мењају њихове поруджбине.
LAST_CATEGORY Последња категорија коју сте посетили.
LAST_PRODUCT Последњи производ који сте погледали.
NEWMESSAGE Индикација да ли је нова порука примљена.
NO_CACHE Индикација да ли је дозвољено да се користи кеш меморија.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Линк информације о Вашој корпи и историји прегледа.
POLL Индентификациони подаци о Aнекти уколико сте је користили.
POLLN Информација о томе коју сте Aнкету користили.
RECENTLYCOMPARED Производи које сте скоро поредили.
STF Инфомације које сте производе слали пријатељима.
STORE Који преглед продавнице користите и језик.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Индикатор да ли Вам је дозвољено да сачувате COOKIE-је.
VIEWED_PRODUCT_IDS Производи које сте скоро погледали.
WISHLIST Енкриптована листа жеља.
WISHLIST_CNT Bрој производа у Вашој листи жеља.
Google Analytics Google Aналитика која служи за праћење статистичких податка о приступу и прегледу продавнице.